Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Collectiebeheer

Kunst.nl heeft ruim 30 jaar ervaring met het beheer van grote kunstcollecties. De eigen collectie van zo'n 40.000 kunstwerken rouleert bij bijna 1.600 opdrachtgevers. Steeds meer opdrachtgevers weten Kunst.nl te vinden voor het beheer van zelfopgebouwde bedrijfscollecties. 

Automatisering

Kunst.nl heeft afgelopen 10 jaar stevig geïnvesteerd in maatwerk software voor collectiebeheer, op basis van Microsoft Dynamics. Hierin worden kunstwerken door middel van PDA scanners beheerd en gealloceerd (vastlegging werken per ruimte). Voor een eigen bedrijfscollectie wordt een aparte omgeving in Microsoft Dynamics aangemaakt, waardoor het beheer sterk vereenvoudigd wordt en heldere management rapportages gegenereerd kunnen worden.

Inventarisatie, categorisatie en allocatie

Collectiebeheer trajecten starten meestal met inventarisatie, categorisatie en allocatie. Van ieder kunstwerk worden de belangrijkste kenmerken, afbeelding(en) en locatie geregistreerd, desgewenst in Microsoft Dynamics. Foto's vereenvoudigen het opsporen van werken en zijn bij vermissing of diefstal nodig voor de verzekeraar. Alle gewenste informatie wordt vastgelegd, bijvoorbeeld de mate waarin ruimtes van passende kunst zijn voorzien, de staat van kunstwerken en onderhoudsvoorschriften met bijbehorende budgetten.

Logistieke taken en extra services

Nadat de kerngegevens van uw kunstwerken zijn vastgelegd, kan Kunst.nl het beheer en onderhoud van de collectie verzorgen. Logistieke taken, zoals verhuizingen van kunst tussen meerdere kantoren, passen naadloos in de dagelijkse activiteiten van Kunst.nl. Doordat alle bewegingen worden geregistreerd met scanners heeft u altijd een up-to-date beeld van uw collectie. Extra services zoals als onderhoud, omlijstingen, op- en overslag en achterhalen van kunstenaars informatie zijn mogelijk. Kunst.nl beschikt over alle benodigde middelen en ervaring, zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Uitbreiding collectie

Uiteraard kan Kunst.nl u ook begeleiden bij de uitbreiding of "verfrissing" van uw eigen kunstcollectie. Zowel door aankoopbemiddeling als huur van werken uit de Kunst.nl collectie. Met het beeld dat Kunst.nl heeft van uw eigen kunstcollectie en de ruimtes in uw kantoren, kan een en ander hier perfect op worden afgestemd. De eenheid in uw kantoren wordt hierdoor bewaakt.

Bel me voor meer info
Versturen
sluiten