Abraham Reijnders

'Afstanden klein maken, de tijd controleren en in een ander ritme laten lopen, is dat niet de geheime wens van iedereen?' 
Dat is de inspiratie van Bram Reijnders voor zijn “mondiale mono-prints”. Deze serie werd in topkwaliteit gezeefdrukt door Peter Wilms in India. Bram Reijnders maakte deze serie in een krottenwijk in Brazilië, voor inspiratie.


Er zijn vele bijzondere elementen in verwerkt zoals oude handgeschreven brieven, foto’s en diverse andere spannende oude documenten die vanuit verschillende landen vanuit verschillende tijden naar Brazilië zijn gestuurd. Hiermee stelt de kunstenaar vragen over hoe tijd en ruimte beperkingen oplegt, het verlangen om het te overstijgen, veelzijdig te zijn, diverse levens te leven en toch jezelf te blijven. Deze zaken zijn niet alleen zichtbaar in de verhalende kunstwerken, de wereldwijde elementen en productie over drie continenten van de kunstwerken, maar ook in het dynamische leven van de in Nederland en Brazilië woonachtige kunstenaar annex kunstagent.  

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie