Arnold Hoogendorp

Arnold Hoogendorp is geboren in 1945 in Voorburg. Naast een lerarenopleiding volgde hij de fotovakschool. Hij woont en werkt in Leidschendam. De foto's van Arnold Hoogendorp zijn opgebouwd uit dingen en materialen. De kunstenaar ziet ze echter in een geheel andere context. De soms subtiele vormen die waarneembaar zijn, hebben zijn aandacht. Niet iedereen zal die gewone dingen als abstracte vormen beleven, maar Arnold Hoogendorp ziet ze niet alleen: hij denkt ook in abstracties.


De fotograaf Arnold Hoogendorp componeert zijn foto's zorgvuldig. Hij brengt gevonden objecten bij elkaar en vormt daarmee een compositie die een nieuw verhaal vertelt. De toeschouwer moet vaak heel goed kijken om de 'gevonden voorwerpen' nog te herkennen.

Arnold Hoogendorp gebruikt de fotografie als middel om tot een nieuwe uitdrukkingswijze en uitdrukkingvorm te komen. Hij ontdekt zijn vormen in de natuur, architectuur en op straat. Zijn laatste werken werden uit deze elementen gecomponeerd tot boeiende kunstwerken die met de conventionele fotografie weinig meer te maken hebben, maar een volkomen zelfstandig leven leiden.


De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie