Casper Faassen

Casper Faassen ontwikkelt al vroeg zijn fascinatie en bewondering voor de grote meesters en zijn passie voor het 'creëren'. Op zijn kinderkamer schildert hij tot verbazing van zijn ouders de Nachtwacht van Rembrandt op de muur. Werk uit zijn jonge jaren laat nog zijn onbegrip zien voor het abstracte, maar zijn nieuwsgierigheid naar kunst en zijn ambitie om te creëren zijn tot op de dag van vandaag nog steeds de drijvers van zijn werk.


Na zijn middelbare school trekt Faassen, op zoek naar avontuur en inspiratie, door de Verenigde Staten. Waar mogelijk bezoekt hij musea en exposities om de werken van zijn grote voorbeelden in het echt te kunnen bewonderen.

In zijn werk is het vooral de emotie die hem drijft en dat is praktisch niet te onderwijzen, aldus Casper over zijn beslissing om geen kunstopleiding te volgen. In plaats daarvan betrekt hij een atelier in een kunstenaarscomplex te Amsterdam. Zwevend tussen impressionisme, realisme en meer abstracte stromingen, experimenteert hij erop los.

Naar verloop van tijd ontwikkelt Casper Faassen, met name beïnvloed door zijn grote voorbeeld Pablo Picasso, een duidelijk herkenbare eigen stijl en neemt de belangstelling voor zijn werk sterk toe.
Vanuit zijn huidige woon- en werkplaats Den Haag vindt de bijzondere kunst van de bevlogen kunstenaar Casper Faassen zijn weg naar exposities, galeries en een snel groeiende groep bewonderaars.  

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie