Claudette van de Rakt

Claudette van de Rakt (1969) studeerde in 1993 af in fotografie aan kunstacademie St Joost te Breda. Na haar opleiding is zij onder andere werkzaam geweest als productie- en creatiefmanager bij een foto-agentschap en als docent fotografie. Samen met fotograaf Pim Evers richtte zij in 1999 Lighthouse studio in Breda op.
In 2011 kwam van de Rakt landelijk in het nieuws met een kort geding tegen het Chassé Theater te Breda. Dit theater kocht in 1993 de foto 'Maanlicht' aan. Het werk hangt tot op heden in het theater. Voor een wanddecoratie had een medewerker de foto van Van de Rakt nagemaakt. Van de Rakt daagde het theater voor de rechter wegens onrechtmatig gebruik. Het Chassé Theater werd gemaand de wandvullende foto direct te verwijderen.

Haar werk is onder andere te zien geweest op het Fotofestival Naarden, Paris Photo in Parijs, Moti Museum te Breda, het Textielmuseum in Tilburg Breda Photo, EYE Amsterdam, de Buren in Brussel, Chinese European Art Centre in Xiamen, East China Normal University in Shanghai, Fondacion la Caixa in Barcelona, Townhouse Gallery in Cairo, Xiamen University Art Department.

Gedachteloos zijn en verwonderingswaardig is iets wat Claudette toebehoort, zij fotografeert dat moment waardoor ontroering of dat wat tot verwondering stemt; een gezicht, een afspiegeling krijgt. Zij fotografeert hierdoor dat wat wezenlijk is en een spiegel kan vormen en ervaring voor de kijker.
 

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie betaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie