Felix Wijns

Hij studeerde in 1982 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht waar hij de opleiding Monumentale Vormgeving volgde.Sindsdien is zijn grote passie het schilderen en fotograferen van landschappen. Niet alleen de landschappen in zijn directe omgeving maar ook de ruige, ongerepte en bergachtige gebieden inspireren hem. De indrukken van deze landschappen neemt hij in zich op, om ze vervolgens op een eigen manier in zijn schilderijen te verwerken. Reizen naar de woestijnen van Egypte, Noord Amerika, Nepal en het dunbevolkte Scandinavië, Ierland en Schotland vormen o.a. een voedingsbodem voor zijn schilder avontuur. In zijn foto’s legt hij dit nog eens allemaal extra vast. Op de een of andere manier laten deze impressies van de verschillende vormen, kleuren, structuren, emotie en sfeer in die landschappen hun sporen zijn schilderijen na.

In een kleurrijke, dynamische en vaak abstraherende schilderstijl brengt hij zijn beleving van deze landschapservaringen, zowel op groot als klein formaat in acrylverf tot uitdrukking.

Naast het schilderen en fotograferen houdt hij zich ook al jarenlang bezig met het ontwerpen, uitvoeren en restaureren van glas in lood ramen.

In 2014 is hij begonnen met het maken van glasobjecten. Het beschilderen en fusen, smelten van verschillende lagen glas, op elkaar en in elkaar. Hierbij laat hij zich o.a. inspireren door thema’s uit de oudheid, zoals de Vikingcultuur. Op een bijzondere manier geeft hij in glas deze voorstellingen weer.

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie