Jacques Tange

Jacques Tange werkt hoofdzakelijk in olieverf en pastel, maar ook op keramiek. Voor de pastels creëert hij met brede passe-partout in de typisch warme rode en blauwe kleuren, het gevoel dat men door een venster kijkt of in een theater zit.

Jacques Tange bezit als geen ander de gave om met beperkte en eenvoudig middelen de juiste sfeer op te roepen. Met zijn kunstwerken spreekt hij een universeel publiek aan. In felle primaire kleuren geeft hij telkens een nieuwe invulling aan het thema 'verlangen' in welke vorm dan ook; in liefde en leven, naar thuis en verre oorden, naar heden en verleden. Zijn werk is boeiend, kleurrijk en verrassend en laat zich moeilijk onderbrengen in de nu bekende Nederlandse kunststromingen. Wie verder kijkt dan de eerste aanblik ontdekt een diepere emotie die Tange presenteert met een ondeugende knipoog.

De kunstenaar krijgt ook internationale aandacht. Hij exposeert vanaf 1992 en heeft werk in verschillende stedelijke collecties en musea. Recentelijk is een geïllustreerd boek met een overzicht van zijn werk verschenen.

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie