Jeroen Gerlofsma

Jeroen Gerlofsma zijn interesse om te experimenteren op een plat vlak met vormen van herkenbaarheid begon al vroeg. “Verschrikkelijk veel eilanden zijn er te zien, altijd en overal. Eilanden van vorm, maar ook van kleur. Ze zijn bijna niet meer weg te denken, ze zijn ontstaan door de manier van werken, mijn manier", aldus Gerlofsma.

Een grafische aanpak is voor Jeroen Gerlofsma (1974) altijd belangrijk geweest. Grootste vormen zetten de toon, al dan niet omgeven met een strakke doch gevoelige lijn. Hij is altijd op zoek naar duidelijkheid en het zoveel mogelijk weglaten van, in zijn ogen, al die absoluut tot niets leidende en het alleen maar afleidende detail.

De beelden van Jeroen Gerlofsma moeten een volstrekt eigen verhaal vertellen, vrij van allerlei vaste patronen. Een uitgebalanceerde vorm is essentieel. In veel kunst van nu herkent hij dezelfde wil om op een eigen manier gebruik te maken van dingen, materialen en beelden die ‘elders’ in solide betekenissen zijn verankerd.

Jeroen Gerlofsma voltooide de Academie van beeldende kunsten te Rotterdam in de richting Illustratie (1995-2000). Vanaf 2000 is hij werkzaam geweest als freelance illustrator bij tijdschriften als: Psy, Pt-industrie, Chemisch2Weekblad, De Nieuwe, Palet, Hypothese, CAD-magazine, Automatisering Gids en Roteb. Daarnaast is hij als vakkracht tekenen en schilderen voor kinderen bij stichting Disck in Rotterdam (2001-2002) werkzaam. Als beeldend kunstenaar exposeerde Gerlofsma op verschillende plaatsen waaronder winkels, galerieën en beurzen.

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie