Julio Ghiorzi

Het werk van Julio Ghiorzi is het resultaat van een voortdurende zoektocht naar materialen en schildermedia die verder gaat dan het leren beheersen van technische aspecten alleen. Het doel van de kunstenaar is het reconstrueren van bestaande beeldende werken middels een eigentijdse taal. Schilderijen uit de 16e en 17e eeuw en andere iconische afbeeldingen zijn voor hem een basis van inspiratie.

Julio Ghiorzi verkent telkens nieuwe mogelijkheden om deze werken van een ander perspectief te voorzien. Julio’s doeken zijn enerzijds een hommage aan de grote meesters uit het verleden, anderzijds daagt hij de schildertraditie van destijds uit. De moderne kijk waarmee de schilder de traditionele werken confronteert, is gekenmerkt door twee belangrijke momenten uit de geschiedenis. Zo vloeit het werk dat hij momenteel vervaardigt voort uit action painting technieken.

Hiernaast houdt Julio Ghiorzi zich bezig met het ontwikkelen van theorieën die hij Twin Paintings noemt, dit was tevens het afstudeeronderwerp van zijn masteropleiding in Visual Culture die hij afrondde in 2005. Zijn toegewijde respect voor de academische wereld is mede het gevolg van het feit dat hij ook als kunstdocent actief is. De carrière van Julio Ghiorzi kent een succesvolle ontwikkeling sinds de jaren 80 met zowel solo als collectieve exposities, prijzen en museum aankopen van zijn kunst in Brazilië.

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie