Kobe de Peuter

Kobe De Peuter (Turnhout, 20 augustus 1979)is een Belgisch kunstenaar, scenarist en kortfilmregisseur. Aanvankelijk was hij een portrettekenaar en werkte hij als filmrecensent voor verscheidene websites.In 2002 voltooide hij zijn studies als regent in plastische opvoeding en ethiek en opende hij zijn eerste tentoonstelling in Leuven. Enkele maanden later stelde hij tentoon in het culturele centrum van Leuven. Dit betekende het begin van een hele reeks tentoonstellingen, voornamelijk in Leuven, Antwerpen, Gent en Amsterdam.

In 2004 verhuisde hij naar Barcelona, waar hij circa 3 jaar als professioneel kunstenaar werkzaam was. Naast zijn activiteiten als schilder, schreef en regisseerde hij in 2005 zijn eerste kortfilm Nobody's Innocent. Een tweede kortfilm, Pipe Dreams, kwam uit in 2007. Begin 2007 verhuisde Kobe De Peuter weer naar België, en vestigde hij zich in Heist-op-den-Berg. Echter als kunstenaar is hij nog steeds voornamelijk in Spanje actief, meer bepaald in Catalonië, alwaar hij met regelmaat tentoonstelt en opdrachten uitvoert voor bedrijven zoals TMB en CREDA.

De stijl van Kobe De Peuter is contemporain realisme, met foto-realistische figuren in een licht geabstraheerde omgeving. Samen met Jan Willem Maris, Iet Langeveld, Danielle Luinge en Koen Pattyn, startte hij eind 2007 het kunstenaarscollectief "Itch" op.  

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie