Luc Drappier

Door de oorlog en de vele bombardementen werden de oudersvan Luc Drappier verplicht te vluchten naar rustiger oorden. Zo kwam het dat hij zijn eerste schooljaren en zijn kindertijd doorbracht op het platteland in Moorsel en Aalst. Deze periode, die elf jaar duurde, blijft nog steeds één van zijn sterkste inspiratiebronnen zowel in zijn aquarellen als in zijn poëzie. Reeds heel vroeg bleek dat Drappier een creatieve geest had en zin voor schoonheid. Potloden en papier waren zijn enige speelgoed.
Toen zijn vader weer werk vond in Gent verhuisde het gezin Drappier, dat ondertussen twee kinderen had verloren aan de oorlog en er drie had bijgekregen, terug naar zijn geboortestad.Luc Drappier maakte zijn lagere school af en kreeg een klassieke opvoeding. Later studeerde hij Latijn-wiskunde, maar brak dit vervroegd af om over te stappen naar een opleiding als graficus. Hiernaast volgde hij de lessen aan de kunst-academie in tekenen, schilderen en sierkunsten. Zijn voornaamste leermeesters zijn Herman Verbaere, Jacques Vermeulen en Ernest Van Hoorde.
Gedurende een tweetal jaren ontwerpt Luc Drappier geweven en gedrukte etiketten en vinden wij hem terug als vertegenwoordiger voor de drukkerij van zijn schoonvader die hij later samen met zijn echtgenote overneemt. Hij zal gedurende 25 jaar zijn tijd verdelen over zijn zaakvoerderschap en de kunst.
Hij weet een hele reeks binnen- en buitenlandse prijzen in de wacht te slepen vooral als aquarellist en wordt een veel gevraagd stageleider. Sinds vele jaren is hij een vaste waarde tijdens de "Rencontres Internationales de l'aquarelle" in Hirson (Frankrijk) waar hij zowel de gouden medaille als de prijs van het publiek krijgt.
Zijn atelier in Oosterzele is bovendien de "place to be" voor al wie van kunst houdt en van aquarel in het bijzonder.  

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie