Luciënne Smit

Luciënne Smit vindt inspiratie voor haar schilderijen, panelen en grafiek in tekst en tekens, texturen en eroderende processen. Deze bronnen gebruikt ze de ene keer abstract, de andere keer heel concreet.

In het werk van Luciënne Smit zijn twee grote thema's vertegenwoordigd; herinnering en vergankelijkheid. Herinneringen aan de vele reizen die ze maakte en vergankelijkheid in de vorm van sporen die mens en dier in de tijd hebben achtergelaten, op welke wijze dan ook. Vaak gaan deze thema's een symbiose met elkaar aan. Soms bestaan ze elk op hun eigen wijze.

Luciënne Smit schildert op doek en op (oude) panelen. Ze werkt in een veelheid van materialen en technieken onder de noemer 'mixed media' en gebruikt hierbij gevonden briefjes, oude handschriften, meegenomen reissouvenirs, kranten, stempels en postzegels. Tevens maakt ze grafieken in de vorm van (drogenaald)etsen en suikeraquatintetsen.

De laatste tijd integreert Luciënne Smit de etsen op de schilderijen of panelen, zodat ze een onderdeel van het geheel worden. Naast haar vrije werk maakt ze ook werk in opdracht. Onder andere voor het bedrijfsleven, de overheid en particulieren.

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie betaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie