Manuel Geerinck

Manuel Geerinck (Brussel, 1961) is grafisch vormgever van opleiding en exposeerde voor het eerst met eigen werk (mixed media) in 1992.  Zijn eerste werken worden getypeerd door mystieke, mysterieuze figuren die zich in de schemerzone van de abstractie bevinden. Zijn werk ontsnapt volledig aan ons traditioneel tijdruimtelijk systeem. Vele van de kunstwerken dragen de titel "Variation". 

Manuel Geerinck gunt de toeschouwer duidelijk een volledige vrijheid om zijn kunst te interpreteren. De kunstwerken krijgen een soort iconische kracht gekoppeld aan een krachtige tijdloosheid. Meestal wordt een naakte figuur (of enkel het hoofd) voorgesteld. Soms met een expressief dan weer met een verstild gelaat. De indrukken van eenzaamheid, verdriet, ongemak en angst versterken zonder meer zijn gehele oeuvre. Ook de verhouding van de mens ten opzichte van de omringende context werkt dit in de hand.

Manuel Geerinck werkt vaak met diptieken, triptieken en roosterconstructies als drager. De gemengde techniek van de kunstenaar bestaat meestal uit het combineren van acrylverf en linnen, papier of karton op paneel. Deze laatste materialen worden gebruikt als textuurgevend element.

Ondertussen woont en werkt Manuel Geerinck in Manhattan, New York, waar hij zich volledig concentreert op abstracte fotografie. Ook nu wordt zijn fotografie gekenmerkt door het tijdloze en het mystieke. Gezien de aankoop van enkele van de recentste werken van Manuel Geerinck door gekende kunstverzamelaars uit de Verenigde Staten, zal “Manu” zijn verdere carrière als kunstenaar vanuit NYC verder gestalte geven.

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie