Marianne Aulman

Voor Marianne Aulman vormt de bouwkunst van de oude beschaving de bron van inspiratie. Naast een aantal reizen naar Italië en Griekenland heeft zij de laatste jaren o.a. ook Mexico en Egypte bezocht. Elementen uit deze landen werden uitgewerkt in litho's en schilderijen.

Het meest is Marianne Aulman gefascineerd door wat de tijd doet met de bouwwerken en de effecten van de speling van het licht. Hierdoor ontstaan prachtige licht-donker effecten. Het verval van de materie, kleuren die vervagen en halfvergane ornamenten verzachten het beeld en geven het een nieuwe dimensie. Het vaak harde licht in Italië veroorzaakt zeer sterke contrasten, die in litho's schitterend weergegeven zijn.

In het laatste werk van Marianne Aulman staat de Mama cultuur centraal. Zij verbeeldt in haar werk enerzijds de indrukken die zij tijdens haar tocht door Mexico en Guatemala opdeed, anderzijds vertelt zij iets over het geloof van de Maya's met hun goden en gebruiken. Geometrische motieven en tekens zijn elementen die steeds weer in haar werk terugkeren.

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie