Marta Jedrysko

Marta Jedrysko volgde een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Krakau. Zij woont en werkt sinds 1985 in Nederland.

Voor Marta Jedrysko is schilderen een manier van leven. De spontaniteit van haar kleurrijk geschilderde olieverfdoeken komt overeen met de uitbundigheid en kracht van haar persoonlijkheid.
Zonder omwegen volgt zij haar intuïtie, vertrouwend op haar zekere hand voor compositie en kleur. Marta Jedrysko geeft toe aan de verslaving die het schilderen voor haar is.
Het onderwerp doet er naar haar mening niet zo toe. Het zijn stillevens en het is een fantasie. Het zijn figuren, of gezichten uit een sprookje, zo simpel mogelijk weergegeven.In 1985 verhuisde Marta Jedrysko van Polen naar Nederland. Sindsdien leeftzij in gedachten in deze twee landen. Zij beschouwt het als een geluk inNederland te zijn terechtgekomen. Nederland is een land met een grote schilderstraditie. Schilderen is voor haar een handschrift en een manier vanleven. Het is als het schrijven van een boek, maar gelukkig voor ons is de taal van haar boek internationaal.

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie