Mo Swillens

Mo Swillens studeerde autonome vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hierna volgde ze een opleiding grafische vormgeving. Naast haar werk als freelance vormgever begon ze met illustreren. Ze schreef en illustreerde onder andere het prentenboek 'dag donker' dat ook verscheen in het Duits. De laatste jaren heeft ze zich weer toegelegd op vrij werk. Dat bestaat voornamelijk uit fotografie, grafiek en installaties.Exposities met haar werk waren onder meer te zien in Museum De Wieger, de Pulchri Studio, Galerie Pennings en het Temporary Art Centre.

Voor 99 beds fotografeerde Mo Swillens 99 bekende en minder bekende kunstenaars in hun slaapkamer. Door de combinatie van fotografie en ambachtelijke grafiek resulteerde dit in tedere, tijdloze beelden, die een inkijkje geven in individuele levens. Van dit project verscheen een gelijknamige fotoboek.

Een tweede groot project,tête-à-tête, in samenwerking met Esther van Waalwijk, bestaande uit 18 tweeluiken exposeerde Mo Swillens in de Cacaofabriek in Helmond.

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie betaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie