Ronald Westerhuis

Ronald Westerhuis (geboren in Tiel, 1971) is een ontdekker van internationale landschapssculptuurprojecten en meerdere monumentale stalen sculpturen, voor zowel publieke plaatsen als private collecties.Gesitueerd in Zwolle, werkt Ronald voornamelijk met roestvrijstaal en is gecommissioneerd om enorme landschapsprojecten te creëren in Hardanger, Noorwegen en Lankhorst in Nederland. Daarnaast houdt hij zich bezig met publieke stalen sculpturen. Westerhuis heeft zijn stalen objecten op veel verschillende plekken tentoongesteld.

Ronald doet veel inspiratie op in de 'offshore'. Dagelijks omgeven door booreilanden, heftige structuren en gigantische delen van roestvrijstaal. Hij is begonnen met het bouwen van objecten als hobby; niet wetend dat men zijn werk als kunst zou zien.

Gedreven door de kracht van de objecten, is Westerhuis continu op zoek naar de ultieme vorm en dimensie. Hij wil mijlpalen creëren en bouwen. Een mijlpaal, als een traditionele vorm van erkenning voor zijn behouder, geeft een economische ‘boost’, het pronkstuk van steden, landen en ooit planeten.

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie