Simone Theelen

Simone Theelen is zoals haar schilderijen: Omringd door een halo van aanstekelijke energie, haar ideeën vormgevend op linnen met acryl- en olieverf. Haar fascinatie voor energie en beweging is altijd aanwezig geweest. Simone Theelen heeft, voordat ze zich ontwikkelde als professioneel schilderes, een fysiotherapiepraktijk gehad en is ze opgeleid tot sportdocente. Verslingerd aan dynamiek ontwikkelde ze de voor haar kenmerkende sprankelende stijl.


De ideeën voor haar werk ontstaan voornamelijk in de natuur. Gewapend met haar fotocamera liet Simone Theelen zich onder meer inspireren in de wildernis van Kenia. Maar ook haar directe omgeving in het Brabantse Riel levert deze kunstenares iedere dag weer boeiende beelden op.

Simone Theelen is, naast het opvoeden van haar vier zoons, het liefst voortdurend bezig met haar grote linnen doeken. Tijdens haar reizen, lang of kort, verlangt ze altijd weer naar haar sfeervolle atelier, waar het aroma van acrylverf zich vermengt met de adrenaline die Simone drijft tot het realiseren van haar artistieke creaties.

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie