Wouter Stips

Publication date: 1-7-2014 11:46:24
Artist310
ReferencesFolder 
ReferenceImage/CmsData/Beeldmateriaal/Referenties/Kunstenaars/Wouter-Stips.jpg
Body

Wat wilde je vroeger worden en hoe ben je uiteindelijk in de kunstwereld terecht gekomen?

Vanaf de wieg heb ik willen schilderen, schrijven en beeldhouwen.Het was voor niemand een verrassing dat ik naar de Academie voor Beeldende Kunsten ging.

Welke tip had je graag aan het begin van je loopbaan willen krijgen?

Ik was graag gewaarschuwd voor de types die zonder scrupules zoveel mogelijk aan jou en jouw succes willen verdienen en misbruik maken van jouw onwetendheid en goedgelovigheid.Waar ben je het meest trots op?Trots ben ik als ik mijzelf weer eens verras, trots ben ik soms ook als ik door ga met werken ook al zit ik er doorheen.

In hoeverre heeft Kunst.nl kunnen bijdragen aan jouw succes?

Kunst.nl heeft niet spraakmakend bijgedragen aan mijn succes, wellicht heb ik een beetje kunnen bijdragen aan het succes van Kunst.nl?

Wie is je favoriete kunstenaar of wat is je belangrijkste inspiratiebron?

Favoriete kunstenaar is Lucebert maar ook Eugène Brands, andere Cobra-artiesten en natuurlijk Picasso. Mijn belangrijkste inspiratiebron zijn de zichtbare en onzichtbare werelden. Omdat je daar niet omheen kunt, je wordt er door gestuurd.

Wat is kenmerkend voor jouw werk?

Kenmerkend voor mijn werk is de eigenheid en de herkenbaarheid.

25 jaar Kunst.nl, is er veel veranderd in de loop der tijd?

We zijn ouder geworden en een beetje wijzer.

Kunst en commercie; echte liefde of een verstandshuwelijk?

Wat bedoel je met commercie, werk je commercieel als je goed kunt leven van je werk? Ik vind van niet. Ik maak wat ik zelf mooi vind, ik schilder niet voor de markt. Dus er is geen sprake van verstandshuwelijken of liefdesverklaringen tussen die twee. Je moet eerlijk werken, vanuit een gedrevenheid en passie. En als dat kwaliteit heeft komt het wel goed.

Over 25 jaar…..

Over 25 jaar staan jullie aan mijn graf te huilen en had je gewild dat je meer werk van mij had aangeschaft toen het nog kon…