CatherineVermaut PostWoonkamer
Kunstenaar

Bonnie Severien

Bonnie Severien

Over de kunstenaar

Sinds haar jeugd heeft Bonnie Severien altijd in nieuw gebouwde huizen gewoond, een lege white cube waar de natuur nog omheen moest groeien. Haar behoefte aan het creëren van nieuwe natuur en er volledig door omringd te zijn, naast mid-century gebouwen met hun strakke orde, heeft de basis gelegd voor haar schilderijen.

In ieder schilderij creëert Severien een paradijs met de met utopische ideeën doorspekte modernistische architectuur en sublieme, weelderige natuur. Architectuur en natuur worden samen een nieuwe oase, ze gaan in elkaar op en weerspiegelen zich in elkaar. Architectuur in de vorm van gebouwen en interieurs, de cultuur, komt letterlijk in aanraking met het organische, de onschuld, de natuur.

De open architectuur geeft ruimte aan natuur en planten en bomen nodigen uit tot contemplatie en inspireren de beschouwer. De werken roepen een mysterieuze, serene sfeer op; door de fysieke afwezigheid van mensen worden de werken stille plekken die ruimte bieden om te mijmeren.

In een wereld die meer en meer verstedelijkt is de noodzaak om een balans te vinden tussen architectuur en natuur urgenter dan ooit. De kunstwerken van Severien verbeelden een nieuw paradijs waarin een gedroomde symbiose tussen modernistische architectuur en natuur ontstaat.

Heb je een vraag of wil je langskomen om dit werk in het echt te bekijken?

We helpen je graag! Ga naar onze contactpagina voor meer informatie of bezoek onze expositieruimte. Contact