"De toegevoegde waarde van kunst"

Ton Ellenbroek, voorzitter kunstcommissie van Gelre Ziekenhuizen: "Toen we in 2008 ons nieuwe pand betrokken, wilden we het graag aankleden met kunst. We wilden dat mensen met andere ogen naar een ziekenhuis gingen kijken, zodat men niet alleen met het ziek-zijn bezig is. Bovendien kan kunst een positieve uitstraling geven in je organisatie, het geeft een andere sfeer.

Niet geheel onbelangrijk; de tendens in ziekenhuizen is dat mensen soms wel drie of vier consulten op een dag hebben. Het is dan goed om afleiding te hebben in de vorm van kunst. Het heeft echt toegevoegde waarde.

De meeste kunst bevindt zich in de openbare ruimtes en is dus toegankelijk voor patiënten en bezoekers. We hebben ook een kunstroute uitgezet door het gebouw; bij de receptie is een boekje af te halen met de routebeschrijving en informatie over de werken. Ook organiseren we jaarlijkse 'art-walks', begeleid door mensen van Kunst.nl. De reacties bevestigen dat het erg leuk is om ook eens op een andere manier door een ziekenhuis te lopen en zo in aanraking te komen met kunst. Men is vaak aangenaam verrast!"


Interesse in kunst in jouw bedrijf?
Voorwaarden Kunst.nl Award Fotografie
Voorwaarden Kunst.nl Award Grafiek
Voorwaarden Business Art Service Award Innovatie