Grootste kunstcollectie van Nederland nu ook voor particulieren

’Kunst.nl biedt keuze uit 50.000 kunstwerken van ruim duizend kunstenaars’


RAAMSDONKSVEER - Op veler verzoek kunnen nu ook particulieren kunstwerken kopen en huren uit de kunstcollectie van Kunst.nl.

De kunstcollectie van Kunst.nl is de grootste en meest eigentijdse van Nederland en België, met ruim 50.000 originele schilderijen, (foto)grafische kunstwerken en sculpturen van meer dan duizend kunstenaars. Ieder jaar worden duizenden nieuwe werken aan de collectie toegevoegd.

Kunst.nl loopt al 30 jaar voorop in de verhuur van kunst voor bedrijven en instellingen, gericht op inspiratie en motivatie van medewerkers en versterking van de uitstraling van organisaties. Al bijna tweeduizend opdrachtgevers, variërend van MKB met enkele kunstwerken tot grote organisaties met vele honderden kunstwerken, maken gebruik van de full-service formule.

Kunst.nl verzorgt daarbij het volledige traject, van advies door een deskundige Art Consultant tot en met vervoer, professionele plaatsing, ophangsystemen en verzekering. Ook is een jaarlijkse wisseling van de gehuurde kunstwerken inbegrepen. Organisaties die de impact van kunst (eerst) willen ervaren biedt Kunst.nl een gratis proefplaatsing.

Berit van Dobbenburgh, directeur van Kunst.nl: "Onze kunstcollectie is sinds enkele jaren volledig online beschikbaar. We kregen hierdoor steeds vaker verzoeken van particulieren en medewerkers van zakelijke klanten om kunstwerken te kopen of te huren. De vraag was zo duidelijk, we konden er niet omheen. Om die reden zijn we eind 2014 gestart met een proef voor particulieren. De reacties daarop zijn ontzettend positief. Veel mensen geven aan dat ze makkelijker een passend kunstwerk kunnen vinden dan bij kleinere galerieën en kunstuitlenen."

Naast het zoeken van kunstwerken op kenmerken als thema, stijl en formaat, maakt Kunst.nl het mogelijk om een lijst met favoriete kunstwerken te maken, te bewaren en te delen. Kunstwerken kunnen online worden besteld of worden gereserveerd voor bezichtiging in de galerie van Kunst.nl in de watertoren. Zowel huur als koop is mogelijk en ook betaling in termijnen behoort tot de mogelijkheden.


Interesse in kunst in jouw bedrijf?
Voorwaarden Kunst.nl Award Fotografie
Voorwaarden Kunst.nl Award Grafiek
Voorwaarden Business Art Service Award Innovatie