Krin Rinsema en Caroline Koenders winnaars BAS Grafiekprijs 2015

Berit van Dobbenburgh, directeur van Kunst.nl, opendede feestelijke en drukbezochte bijeenkomst: “De BAS Grafiekprijs isin het leven geroepen om de vervaardiging en ontwikkeling van ambachtelijkegrafiek te stimuleren. Het werk hangt prachtig in MuseumGouda en krijgt zo een podium dat het verdient. Een onafhankelijkevakjury selecteerde uit alle inzendingen tien prenten. Zowel de jury als hetpubliek koos uit deze tien genomineerden een winnaar. Voor de publieksprijsontvingen we maar liefst 1.300 stemmen. Een mooi nieuw record.”

Juryvoorzitter Miep Vlag: “De jury was onder de indruk van alle inzendingen en hetwas dan ook moeilijk om 10 prenten te nomineren.” Overhet winnende werk van Caroline Koenders zei de jury: “Deze prent valt op doorzijn bijzondere toonkleur, diep sepia. Het werk is gemaakt met een roulette(wieltje met puntjes aan een handvat). Deze techniek wordt niet vaak meergebruikt. Hier wordt een oude techniek opnieuw op prachtige wijze toegepast. Het werkwordt door de jury gekozen als winnaar van de juryprijs.”

Over dewinnaar van de publieksprijs: “Het werk van Krin Rinsema is heel herkenbaar entoch verrast het keer op keer. Het is een intens, poëtisch werk watkrachtig en tegelijkertijd vertederend is.”

De winnende prent van Krin Rinsema wordt door Kunst.nl in productie genomen en de winnaar van de juryprijs, CarolineKoenders ontving de Preeg 2015.

  
 Krin Rinsema Caroline Koenders
  
Interesse in kunst in jouw bedrijf?
Voorwaarden Kunst.nl Award Fotografie
Voorwaarden Kunst.nl Award Grafiek
Voorwaarden Business Art Service Award Innovatie