Strand doet buitenwereld vergeten...

Nu de temperatuur weer wat is gezakt, kan het strand worden ingeruild voor het museum. Althans… In Panorama Mesdag komen beide samen. Daar is de serie ‘Comfort Zone’ van fotograaf Tadao Cern te zien: 24 foto’s waarin hij badgasten slapend heeft geportretteerd. De randjes huid die onder hun badkleding uitpiepen, verraden hoelang ze al in de zon liggen. Cern fotografeerde nietsvermoedende strandgangers en verwonderde zich daarbij over onze houding op het strand: opeens draait het niet meer om uiterlijk vertoon. Het maakt de strandganger kennelijk niet uit wat de ander van hem denkt.

De badgasten zijn dicht op de huid gefotografeerd. Omdat ze hun gezicht tegen de onverbiddelijke zon verborgen houden onder een krant of handdoek blijven ze onherkenbaar.De beschouwer kan rustig naar alle details kijken, zonder zich opgelaten te voelen. Hij voelt zich zelfs net zo comfortabel als de mensen op de foto. Op het strand kan iedereen zichzelf zijn.

Cern noemt deze serie Comfort Zone omdat geen van de mensen voldoet aan het opgelegde schoonheidsideaal. Toch geven zij zich letterlijk bloot op het strand in vaak minuscule badkleding. Zij zijn volledig in hun comfort zone.

Het resultaat is een fotoserie waar je vrolijk van wordt met tegelijkertijd het besef dat we ons minder zorgen moeten maken wat de ander van ons vindt of denkt.

Afbeelding: Tadao Cern

Interesse in kunst in jouw bedrijf?
Voorwaarden Kunst.nl Award Fotografie
Voorwaarden Kunst.nl Award Grafiek
Voorwaarden Business Art Service Award Innovatie