Wij willen kunst voor iedereen toegankelijk maken. We zijn een startup met de ambitie om met onze groeiende collectie, van nu al 30.000 kunstwerken, zo veel mogelijk Nederlandse woonkamers te bereiken.

Kunst.nl is van oorsprong marktleider in het verhuren en verkopen van kunst aan bedrijven in Nederland en België. Deze zakelijke tak bestaat al ruim 30 jaar bestaat en gaat per 1 oktober verder onder de naam Business Art Service. Kunst.nl gaat zich vanaf dan, met een geheel nieuwe website en propositie, volledig richten op de particuliere markt.

Ons jonge ambitieuze team is al maanden druk bezig met de voorbereiding van de lancering van ons vernieuwende kunst concept. Eén prioriteit is het ontwikkelen van een nieuwe visie op collectiebeheer, zodat de collectie in de toekomst perfect aansluit op onze propositie en doelgroep. Een andere prioriteit is het beter in kaart brengen van de collectie, zodat onze doelgroep straks heel gemakkelijk online tussen de 30.000 werken, precies dát werk kunnen vinden dat ze graag thuis willen ophangen. We kunnen hulp gebruiken van meerdere stagiaires voor beide prioriteiten.

Stage collectiebeheer
Kunst.nl zoekt talenten uit de aanstormende generatie kunstprofessionals die oog hebben voor kunst én van aanpakken houden. Wij denken dat jij enorm veel kan leren van onze kennis, ervaring en collectie.
Voor de ontwikkeling van de nieuwe visie op collectiebeheer zal je aan de slag gaan met het ontwikkelen van richtlijnen - stijl, techniek, prijs, formaat, kunstenaars, etc. - voor de collectie die past bij onze propositie. En je denkt mee over diverse collectie- gerelateerde zaken zoals afstoot en aankoopbeleid, het ontdekken van talent of het zoeken van passend werk voor onze klanten. Voor het in kaart brengen van de collectie zal je onderdeel worden van het project team. Doel van het project is het ontwikkelen van een slimme online keuzehulp voor kunst. Voor jou betekent dit dat je aan de slag gaat met het in beter kaart brengen van de collectie en dus veel tijd door zal brengen in onze kunst opslag. Omdat jij oog hebt voor kunst, speel je een belangrijke rol bij het beoordelen welke werken wel en niet passen bij de propositie en doelgroep.

Wie zoeken we:
De stage betreft een brede rol, maar we zoeken iemand die:
 • Enige kennis heeft van de gebruikelijke technieken en stijlen binnen de hedendaagse kunst
 • Kennis wil maken met een enorme en diverse hedendaagse kunstcollectie buiten de museummuren
 • Mee wil denken bij het ontwikkelen van richtlijnen voor collectiebeheer, afstoot- en aankoopbeleid
 • Zich graag wil verdiepen in een particuliere doelgroep en hun kunstvoorkeuren
 • Kunst richtlijnen toe kan passen bij het beoordelen welk werk past bij de propositie
 • Van aanpakken houdt en, met hulp, zelfstandig, accuraat en gestructureerd kan werken
Wat we verwachten:
 • HBO of WO student of recent afgestudeerd, liefst op het gebied van beeldende kunst
 • Beschikbaarheid op korte termijn voor minimaal 3 maanden, minimaal 3 dagen per week
Wat de pluspunten zijn:
 • Ervaring met kunst in een (commerciële) organisatie
 • Passie voor organiseren en structureren, een pietje precies
 • Affiniteit met startups, jonge enthousiaste ondernemende bedrijven

Jij mag rekenen op een jong en ambitieus team, goede begeleiding en een prima vergoeding. De inhoud van je werkzaamheden kunnen we afstemmen op jouw ambitie. En er zijn zeker mogelijkheden om te blijven als vaste medewerker. De maandelijkse vergoeding is € 500 per maand, op basis van fulltime beschikbaarheid. We werken momenteel vanuit een watertoren vol kunst in Raamsdonksveer, bij Breda. Binnenkort gaan we verhuizen naar een locatie in de buurt van Utrecht of Amsterdam. Tot die tijd vergoeden wij passend vervoer (bijv. Greenwheels) naar het zuiden van het land.

Interesse?
Stuur je CV met korte motivatie naar peno@kunst.nl. Heb je vragen, neem dan contact met ons op via 088 1800 180. We zien je reactie graag tegemoet!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature