Vind jij niets leuker dan het omtoveren van een klant tot een echte fan? Verschijnt er spontaan een glimlach op iemands gezicht door jouw heldere en vrolijke manier van communiceren? Lees dan zeker verder. We zoeken iemand die de snel groeiende groep klanten van Kunst.nl dagelijks te woord staat én voortdurend kansen ziet om onze service te verbeteren.

Werken bij Kunst.nl
Wij willen kunst voor iedereen toegankelijk maken. We zijn een startup met de ambitie om met onze groeiende collectie, van nu al 30.000 kunstwerken, zo veel mogelijk Nederlandse woonkamers te bereiken.

Ons moederbedrijf Business Art Service is van oorsprong marktleider in het verhuren en verkopen van kunst aan bedrijven in Nederland en België. Deze B2B tak bestaat al ruim 30 jaar en heeft bijna 1.000 klanten. Kunst.nl richt zich, met een geheel nieuwe subscription formule, volledig op de B2C markt. Het doel is om elke maand grotere aantallen woonkamers te voorzien van kunstwerken.

Ons jonge ambitieuze team is dit najaar druk geweest met de lancering van ons vernieuwende concept. Nu zijn we al een paar maanden bezig om van onze groeiende groep klanten echte fans te maken.

Iets concreter
We zijn een bedrijf dat volop aan het groeien is. We gaan van tientallen naar honderden klanten en volgend jaar… wie weet! Een servicegerichte duizendpoot met goede ideeën is zeer welkom.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor alle nieuwe en bestaande klanten van Kunst.nl. Wat komt daar bij kijken:
  • Je beantwoordt zelfstandig diverse vragen van klanten
  • Je staat potentiële nieuwe klanten te woord en verleidt ze om klant te worden
  • Je verwerkt vervolgens de huur- en koop-aanvragen van nieuwe klanten
  • Je ondersteunt het facturatie proces, door alle klantgegevens nauwkeurig te verwerken
  • Je organiseert de halfjaarlijks kunstwissel voor bestaande klanten
  • Je hebt nauw contact met planning, zodat kunstwerken kunnen worden bezorgd
  • Ook hou je kerncijfers bij, zodat maandelijks inzichtelijk wordt waar we in uitblinken en waar nog kansen liggen
  • En je bent een back-up voor je collega’s, bijvoorbeeld voor de planning van de B2B organisatie

Locatie
We gaan verhuizen naar Utrecht. Zo zijn we toegankelijker voor onze klanten en natuurlijk ook onze werknemers. Tot einde zomer zitten we nog in Raamsdonksveer. Tot die tijd vragen we je om tijdelijk naar Raamsdonksveer te reizen.

Wat kan je in je eerste week verwachten?
We houden ervan om onze mensen te motiveren en te begeleiden. Dit doen we door een inwerktraject voor je uit stippelen waardoor je je collega’s beter kan leren kennen. We zetten in op jouw ontwikkeling en onze groei. Een formule waar beide partijen voldoening uit halen is ons uitgangspunt.

Onderzoek toont aan dat kunst in bedrijven werknemers inspireert tot beter functioneren. We proberen zelf dan ook een inspirerende omgeving voor onze werknemers te creëren. Want een goed gevoel op het werk en een gelukkige werknemer is een aspect waar we graag op inzetten. Wat dacht je van een potje tafeltennis om net even wat anders te doen? Of een massage om die computernek los te maken? Ja hoor, dat kan zomaar.

Plaats binnen de organisatie
Je komt in een ervaren team terecht met een groot hart voor klantenservice. Iedereen heeft zijn eigen specialisatie waarvan de jouwe B2C zal zijn. Als je ervaring hebt met klantencontact en de begeleiding van een aankoopproces, dan gaan onze ogen blinken. We zoeken iemand die het prettig vindt om de precieze invulling van deze functie met ons vorm te geven. Een customer service functie waar jij het verschil kan maken.

Je rechtstreeks leidinggevende is onze commercieel directeur. Dit betekent dat jij manager bent van jouw eigen departement.

Welk profiel willen we graag in ons team?
Sterke organisatorische vaardigheden zijn je tweede natuur. Je weet als de beste overzicht te bewaren. Daarnaast zoeken we iemand die niet enkel communicatief sterk is, maar de behoeften van onze klanten kan aanvoelen en deze weet te vertalen naar ideeën om onze dienstverlening continu te verbeteren.

Die bieden wij jou aan
Een marktconform salaris. Een contract van in eerste instantie 12 maanden, met de intentie om te zetten naar onbepaalde tijd. Collectieve regelingen met betrekking tot zorg en pensioen.

Onze kracht is wellicht onze flexibiliteit. Omdat we een klein bedrijf zijn van ongeveer 30 werknemers, hebben we de ruimte om je rol en de werkomstandigheden op jou af te stemmen.

Interesse?
Stuur je CV met korte motivatie naar peno@kunst.nl. Heb je vragen, neem dan contact met ons op via 088 1800 180. We zien je reactie graag tegemoet!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature