CatherineVermaut PostWoonkamer
Kunstenaar

Harrie Gerritz

Harrie Gerritz

Over de kunstenaar

Harrie Gerritz is opgegroeid in het land van Maas en Waal en dit dierbare thuislandschap blijft hem tot de dag van vandaag boeien en inspireren. "Het landschap kan iets concreets zijn, geografisch gezien, maar het dient vooral als inspiratiemogelijkheid voor mijn intuïtie", aldus de kunstenaar. Een terugkomend thema in het werk van Gerritz is het rivierenlandschap en zijn favoriete vergezicht, namelijk wolken boven boomformaties. Daarnaast vormen rijzende kerktorens, boeren hekwerken, rivieroevers en verkavelende weilanden de hoofdmotieven in zijn schilderijen.

In de loop der jaren zijn de landschappen van Gerritz abstracter geworden. Het worden steeds meer vergezichten in gedachten. Hij gebruikt gestileerde beeldtaal en legt daarbij de nadruk op zijn beleving van de landschappen. De landschappen zijn niet duidelijk herkenbaar, maar louter een gevoelssfeer. Kenmerkend voor de creaties van Gerritz is het enthousiaste gebruik van heldere en expressieve kleuren.

Het werk van Harrie Gerritz wordt in zowel binnen- als buitenland geëxposeerd, zoals in Museum Het Valkhof te Nijmegen. Zijn werk behoort tot de collecties van bedrijven, particulieren en musea, waaronder het Museum van Bommel van Dam in Venlo en het Historisch Museum Deventer.

Heb je een vraag of wil je langskomen om dit werk in het echt te bekijken?

We helpen je graag! Ga naar onze contactpagina voor meer informatie of bezoek onze expositieruimte. Contact