Foto blauw 2 V4
Kunstenaar

Ada Breedveld

Ada Breedveld

Over de kunstenaar

In bijna alle schilderijen van Ada Breedveld komt een vrouw voor. Een volumineuze, immer tevreden glimlachende vrouw, omgeven door een steeds wisselend decor van decoratieve patronen. Deze motieven, zoals vissen, slangen en bloemen, symboliseren seksuele kracht, groei en vitaliteit. Het is echter niet van belang om op echt schilderij op symbolen te duiden.

Eén ding is direct duidelijk: de vrouw is een vruchtbaarheidssymbool par excellence. Zij is sensueel, erotisch, frivool, voluptueus, humoristisch, loyaal in vriendschap, soms wat eenzaam en triest, dan weer gezellig en sociaal.

De mysterieuze, in zichzelf gekeerde glimlach is het resultaat van zelfcontemplatie en beschouwing van de essentie van het vrouwzijn in al haar facetten. Deze wordt vervolgens snel gerelativeerd door de aanwezige humor, zowel in de beeldtaal als in de vele woordspelingen die in de titels schuilen.

Heb je een vraag of wil je langskomen om dit kunstwerk in het echt te bekijken?

We helpen je graag! Als je bijvoorbeeld meer wilt weten over hoe het membership werkt. Ga naar onze contactpagina voor meer info. Contact