Foto blauw 2 V4
Kunstenaar

Alfred Degens

Alfred Degens

Over de kunstenaar

De vrijheid om grafische en naturalistische elementen samen te brengen. De doeken van Alfred Degens zijn realistische, gelaagde werken die met de nodige humor het menselijk falen tonen. Het zijn vaak ontmoetingen tussen historie en heden, van religie tot science fiction en elke andere waan van de dag, in een poging onze vergankelijkheid de baas te blijven.

Inspiratie

Daarbij maakt Alfred Degens, om de leesbaarheid van zijn werk te vergroten, vaak gebruik van beelden die men kent. Deze vormen in een logische opbouw een nieuw beeld. Een regelmatig terugkerend thema zijn de gescheurde posters als verwijzing naar het tijdelijke van het beeld en zijn boodschap in de maatschappij. De schilderijen blijven bewust steken in hun tweedimensionaliteit, de platheid van het bestaan verheven tot filosofie. Er is daardoor een sterke verbintenis met de popart, maar ook de klassieken, en daarmee de traditionelere schildermethodes, komen veelvuldig in de schilderijen van Alfred Degens voor.

Alfred Degens

Heb je een vraag of wil je langskomen om dit kunstwerk in het echt te bekijken?

We helpen je graag! Als je bijvoorbeeld meer wilt weten over hoe het membership werkt. Ga naar onze contactpagina voor meer info. Contact