Foto blauw 2 V4
Kunstenaar

Arne Rein-art

Arne Rein-art

Over de kunstenaar

Reflecties en vragen vinden we terug in teksten op en naast zijn schilderijen, waardoor deze verheven worden tot parallelle universa, werelden en installaties met toegevoegde dimensies en met een hogere resolutie dan de realiteit waaruit ze ontstaan zijn. De wetenschappelijke oorsprong van de gebruikte metaforen wordt niet aan het publiek opgedrongen, maar is wel zijn essentiële bron van inspiratie.

De virtuoze en tegelijk ongekunstelde stijl waarmee hij zijn “marionetten van hun tijd en omgeving schildert maken de beelden toegankelijk maar nooit oppervlakkig. Transparante en ontbrekende delen in de geschilderde figuren - waardoor de onderschilderingen zichtbaar blijven - herinneren de kijker aan de chaotische soep waaruit hij (de mens en zijn omgeving) ontstaat en ontwikkelt. Drippings refereren aan het feit dat we - of toch tenminste onze lichamen - op een dag terugkeren naar en oplossen in die materiële chaos. De druipende figuren zouden ook een droefheid kunnen suggereren: omdat we vergankelijk zijn, omdat we de tijd niet kunnen stoppen, omdat we opgesloten zitten in het heden en in ons zelfzuchtig bewustzijn, omdat we nooit volledig verbonden geraken met onze geliefden en omgeving, omdat we hoe meer we denken te begrijpen en te weten over onze wereld, eigenlijk in steeds grotere mate in aanraking komen met wat we er nog niet van begrijpen.

Gelukkig stopt de boodschap van deze kunstenaar daar niet. Integendeel, REIN-ART proclameert net de aanvaarding van het oneindige, de mogelijkheid van het bestaan van oneindig veel parallelle universa en fysische dimensies.

Heb je een vraag of wil je langskomen om dit kunstwerk in het echt te bekijken?

We helpen je graag! Als je bijvoorbeeld meer wilt weten over hoe het membership werkt. Ga naar onze contactpagina voor meer info. Contact