Foto blauw 2 V4
Kunstenaar

Bethany de Forest

Bethany de Forest

Over de kunstenaar

In het indrukwekkende oeuvre van Bethany de Forest zijn een aantal subgenres te ontdekken. Zo is zij gefascineerd door de natuur, maar dan op microniveau. Vlinders en kikkers bewonen een kunstmatige biotoop die ze door middel van de meest uiteenlopende materialen creëert. Zo kan de omgeving bestaan uit stukken rode kool, knikkers of paksoi. De natuur is niet haar enige inspiratiebron. Ook bouwkunst, landschappen en industriële constructies spreken tot Bethany de Forest haar verbeelding.

Inspiratie

Pinhole fotografie grijpt terug op de oorsprong van fotografie, namelijk camera obscura. Het licht valt door een zeer klein gaatje (de pinhole) in de camera op het filmpje waardoor de foto gemaakt wordt. Lange belichtingstijden versterken nog eens het gevoel dat je te maken hebt met het prille begin van de fotografie. Bethany de Forest werkt echter op een zeer eigentijdse manier, wat zich vertaalt in de keuze voor de materialen. De materialen zijn vaak een afspiegeling van de huidige maatschappij en ook van de frisse uitstraling van haar foto’s.

Bethany de Forest

Heb je een vraag of wil je langskomen om dit kunstwerk in het echt te bekijken?

We helpen je graag! Als je bijvoorbeeld meer wilt weten over hoe het membership werkt. Ga naar onze contactpagina voor meer info. Contact

Werk van Bethany de Forest