CatherineVermaut PostWoonkamer
Kunstenaar

Casper Faassen

Casper Faassen

Over de kunstenaar

Al vroeg ontwikkelt Casper Faassen zijn fascinatie en bewondering voor de grote meesters en zijn passie voor het “creëren”. Op zijn kinderkamer schildert hij tot verbazing van zijn ouders de Nachtwacht van Rembrandt op de muur. Werk uit zijn jonge jaren laat nog zijn onbegrip zien voor het abstracte, maar zijn nieuwsgierigheid naar kunst en zijn ambitie om te creëren zijn tot op de dag van vandaag nog steeds de drijvers van zijn werk.

Na zijn middelbare school trekt Casper Faassen, op zoek naar avontuur en inspiratie, door de Verenigde Staten. Waar mogelijk bezoekt hij de Musea en exposities om de werken van zijn grote voorbeelden in het echt te kunnen bewonderen. In zijn werk is het vooral emotie wat hem drijft en dat is iets wat praktisch niet te onderwijzen, aldus Casper over zijn beslissing om geen kunstopleiding te volgen. In plaats daarvan betrekt hij een atelier in een kunstenaarscomplex te Amsterdam. Zwevend tussen impressionisme, realisme en meer abstracte stromingen, experimenteert Faassen erop los.

Na verloop van tijd ontwikkeld Casper Faassen, met name beïnvloed door zijn grote voorbeeld Pablo Picasso, een duidelijk herkenbare eigen stijl en neemt de belangstelling voor zijn werk sterk toe. Vanuit zijn huidige woon- en werkplaats Den Haag vindt de bijzondere kunst van Faassen zijn weg naar exposities, galeries en een snel groeiende groep bewonderaars.

Heb je een vraag of wil je langskomen om dit werk in het echt te bekijken?

We helpen je graag! Ga naar onze contactpagina voor meer informatie of bezoek onze expositieruimte. Contact