Foto blauw 2 V4
Kunstenaar

Karin Elfrink

Karin Elfrink

Over de kunstenaar

Het woord ‘ruimte’ is een sleutelwoord in het oeuvre van Karin Elfrink (1951). Een aantal jaar geleden schilderde Karin Elfrink binnenruimtes, interieurs. Geen willekeurige ruimtes, maar ruimtes van familieleden, vrienden, bekenden. Een ruimte waarmee zij een binding heeft, die zij betreedt en waartoe zij zich op een bepaalde manier verhoudt.

Inspiratie

Sinds een paar jaar heeft Karin Elfrink haar aandacht verlegd naar buiten, naar het landschap van haar jeugd: de bossen van Beek. Dit landschap beschouwt zij als een ruimte waarin je je begeeft, waar je loopt, waar je deel van uitmaakt en die – net zoals haar vroegere interieurs - zeker niet willekeurig is. Heden en verleden lopen door elkaar. Als kijker voel je je ook direct opgenomen in dit landschap, alsof je er deel van uitmaakt. Dit in tegenstelling tot het traditionele landschapsschilderij dat de kijker juist op afstand houdt.

Karin Elfrink

Heb je een vraag of wil je langskomen om dit kunstwerk in het echt te bekijken?

We helpen je graag! Als je bijvoorbeeld meer wilt weten over hoe het abonnement werkt. Ga naar onze contactpagina voor meer info. Contact