CatherineVermaut PostWoonkamer
Kunstenaar

Paul Haentjes

Paul Haentjes

Over de kunstenaar

In het meeste werk van Paul Haentjes wordt hout gebruikt. Voorbeelden van houtsoorten die hij gebruikt zijn eik, wengé, populier en plataan. Dit hout wordt gezaagd, gefreesd, geboord, gelijmd, geschuurd en gepolijst. Houtbewerken beheerst hij tot in de finesse. Dikwijls zoekt hij het contrast door gladde gepolijste en gekleurde oppervlakken toe te passen.

Paul Haentjes is liefhebber van vormen. Elementaire vormen als blokken, kegels, cilinders, bollen, diabolo’s en ook complexere vormen komen dan ook regelmatig voor in zijn werk. De vormen nodigen uit tot aanraken, aaien en voelen waardoor het werk meer wordt dan iets om naar te kijken. Bij kijken kom je overigens ogen te kort. Zijn de elementen in principe eenvoudig, de herhaling is dat zeker niet. Elementen zijn slechts zelden identiek aan elkaar en verhogen daarmee de onrust, het ritme, de spanning. De werken van Paul Haentjes moeten daarom ook vooral van alle kanten worden bekeken. Hij heeft duidelijk een eigen signatuur.

De tekeningen van Paul Haentjes zijn autonome werken, maar de werken lijken vaak ook voorstudies en oriëntaties voor zijn ruimtelijk werk. Als beeldhouwer bedenkt hij unieke elementen waaruit hij het kunstwerk opbouwt. In zijn tekeningen gebruikt hij naast papier ook bijenwas, hout en andere materialen. Haentjes maakt dus gebruik van een breed scala aan materialen,

Heb je een vraag of wil je langskomen om dit werk in het echt te bekijken?

We helpen je graag! Ga naar onze contactpagina voor meer informatie of bezoek onze expositieruimte. Contact