CatherineVermaut PostWoonkamer
Kunstenaar

Teis Albers

Teis Albers

Over de kunstenaar

Teis Albers (1982) volgt de school voor grafische vormgeving in Eindhoven en begint direct na het afstuderen als freelancer. Na een aantal jaren van werken en leven in 's-Hertogenbosch verhuist hij naar een meer afgelegen dorp. Het contrast tussen stad en dorp vormt de basis voor zijn werk. Scheuren in de muren met lagen van gescheurde affiches naast natuur en wijdse uitzichten. Drukke winkelcentra met schreeuwende advertenties en een zwerm vogels.

Albers mixt elementen uit de natuur, pop art en street art in zijn werk. Hij vindt zijn inspiratie in vintage spullen, strips, oude brochures, reizen, film, kunst, natuur en muziek. Van weggegooide typografie en verweerde billboards tot stillevens en stripboekadvertenties. Vanuit het onderbewuste speelt hij met deze verschillende elementen en laat de composities laag voor laag ontstaan.

Alles komt samen in een digitaal canvas waar hij volledige controle heeft over de omvang, samenstelling en kleur. Daarna volgt het fysiek aanbrengen van lagen van meerdere prints en diverse materialen zoals verf, papier en vernis.

Inspiratie

De kunstwerken van Teis Albers zijn een mix van illustratie, typografie, fotografie en diverse compilatie technieken. Hij vindt zijn inspiratie in vintage spullen, street-art, strips, oude brochures, reizen, film, kunst, natuur en muziek.

Teis Albers

Heb je een vraag of wil je langskomen om dit werk in het echt te bekijken?

We helpen je graag! Ga naar onze contactpagina voor meer informatie of bezoek onze expositieruimte. Contact

Werk van Teis Albers