CatherineVermaut PostWoonkamer
Kunstenaar

Valentin Bakardjiev

Valentin Bakardjiev

Over de kunstenaar

Als kunstenaar is Valentin Bakardjiev altijd geïnspireerd geweest door culturen van over de hele wereld met de intentie en ambitie om ze te verbinden en de wereld te laten zien als een eenheid zonder grenzen. Binnen zijn werk zoekt hij naar nieuwe en andere manieren om oude technieken en ambachten toe te passen om hedendaagse kunst te creëren die het verleden met het heden verbindt. Bakardjiev woonde en werkte in Bulgarije, in de Dominicaanse Republiek, in Italië en heeft zich inmiddels gevestigd in Nederland.

In zijn werk richt hij zich op het laten zien hoe culturen met elkaar verbonden zijn door hun inspanningen om mensen, de natuur en artefacten samen te binden, waardoor onze planeet een verenigde plek wordt. Een bekend element in het werk van Bakardjiev is de toepassing van bladgoud, wat al eeuwenlang een traditie is in de kunstgeschiedenis. Voor de meeste van zijn schilderijen past hij technieken toe uit een tijd dat onze planeet nog schoon was. Door zich te concentreren op de natuur, de natuur in beeld te brengen en ons eraan te herinneren dat we deel uitmaken van de natuur, creëert hij bewustzijn over het belang om de planeet schoon te houden.

Inspiratie

Zijn kunst kenmerkt zich door eenvoudige composities waarin de mens centraal staat. De dromerige sfeer wordt versterkt door de vele wereldse ornamenten en delicate kleuren, neergezet met een licht penseelstreek en afgewerkt met bladgoud.​

Valentin Bakardjiev

Heb je een vraag of wil je langskomen om dit werk in het echt te bekijken?

We helpen je graag! Ga naar onze contactpagina voor meer informatie of bezoek onze expositieruimte. Contact

Werk van Valentin Bakardjiev