Fotografie kunst huren of kopen

Grote collectie fotografie bij Kunst.nl

Fotografie maakt een steeds belangrijker onderdeel uit van de kunstcollectie van Kunst.nl. De totale collectie bestaat uit ruim 30.000 kunstwerken waarvan ruim 4.000 fotografische kunstwerken van meer dan 100 verschillende fotografen.

Wat is fotografie?

De Franse dichter Alphonse de Lamartine zei ooit: "Fotografie is meer dan een kunst, het is een solair fenomeen, waarin de kunstenaar samenwerkt met de zon."

Ruime collectie fotografische werken

Bij onze oprichting in 1986 werden foto’s nog traditioneel afgedrukt in een doka en hadden vaak de natuur of reizen als onderwerp. Het huren of kopen van fotografie was toen nog niet zo gebruikelijk. Tegenwoordig is fotografie, mede door de komst van de digitale camera, een van snelst groeiende technieken binnen de collectie van Kunst.nl. De fotografen laten zich inspireren door onder andere architectuur, vreemde culturen of de mens en zijn omgeving. Ook worden beelden digitaal bewerkt of gemanipuleerd, waardoor een nieuwe werkelijkheid ontstaat. Bij Kunst.nl kunt u een keuze maken uit een ruime collectie fotografisch werk. Alle fotografische werken zijn te huur en te koop.

Foto's ingelijst of Dibond

De wijze waarop fotografisch werk gepresenteerd wordt, is de afgelopen 25 jaar sterk veranderd. Foto’s worden nog steeds ingelijst achter glas maar ze worden tegenwoordig ook op zogenaamd Dibond gepresenteerd. Dibond is een vormvast materiaal dat bestaat uit twee dunne aluminium platen met daartussenin een zwart gekleurde laag polyethyleen. De foto wordt op dit materiaal verlijmd en ter bescherming afgewerkt met een transparant laminaat.

Het is duidelijk dat mensen fotografie inmiddels tenminste even interessant vinden als bijvoorbeeld de meer traditionele schilderkunst.In hedendaagse exposities lijkt de fotografie af te willen rekenen met het verleden, waarin een foto vooral als 'kiekje' werd aangeduid. De aangeboden foto’s binnen de collectie zijn afgedrukt op fotopapier en kennen een beperkte oplage.

Gratis proefperiode aanvragen
Versturen
sluiten