Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Procedure voor kunstenaars

Kunst.nl, voortgekomen uit Business Art Service (BAS), verwelkomt regelmatig nieuwe kunstenaars in haar collectie. Hier vind je meer informatie over de procedure en de criteria waarmee rekening gehouden wordt bij de selectie van nieuwe werken.

Collectie Beheer Commissie

De kwaliteit, kwantiteit en diversiteit van de collectie wordt bewaakt door de Collectie Beheer Commissie (CBC). Naast een evenwichtige collectie streeft de CBC ernaar het aanbod zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de vraag van klanten en actuele trends in de markt.

Selectie

De CBC beoogt een brede hedendaagse kunstcollectie met werken in diverse stijlen, technieken en prijsklassen, zowel van gevestigde kunstenaars als van jong talent. Nieuwe kunstwerken dienen in de eerste plaats een aanvulling te zijn op de collectie.

Naast voorkeuren voor stijlen en thema's is het van belang dat uw werk niet te groot, te klein of te zwaar is en past in een kantooromgeving. Werken die aanstoot kunnen geven door politieke of religieuze lading worden in de regel gemeden. Er worden hoge eisen gesteld aan de kwaliteit, het ophangsysteem, de kwetsbaarheid en de fysieke hanteerbaarheid van het werk. Tenslotte wordt gekeken naar de oorspronkelijkheid (geen plagiaat).

Opsturen documentatie

Is je werk nog niet bekend bij ons, dan kan je via onderstaand formulier je gegevens, digitaal beeldmateriaal en/of een verwijzing naar je website sturen. Bij voorkeur ontvangen wij daarbij ook je CV en een lijst van exposities. Soms worden werken geselecteerd op basis van ontvangen documentatie, in andere gevallen is een atelierbezoek gewenst. Als je werk in de collectie past, dan nemen wij contact met je op.
Aanmeldformulier kunstenaars

Consignatie en aankoop

De meeste nieuwe kunstwerken worden eerst in consignatie genomen. Een kleiner deel wordt direct aangekocht. Werken in consignatie worden later vaak alsnog aangekocht. Voor werken in consignatie gelden de consignatie voorwaarden. Voor ieder jaar dat je werk is verhuurd ontvang je een vergoeding van 10% van de afgesproken waarde (0,883% per maand). Vanaf het zesde jaar is deze vergoeding 5% per jaar.

Er is geen maximum vergoeding per werk, waardoor werken die lang worden verhuurd je zelfs meer opleveren dan de afgesproken prijs. Bovendien worden veel consignatiewerken na verloop van tijd aangekocht, waarbij Kunst.nl je een totale opbrengst (huurvergoeding plus aankoopbedrag) van 110% van de afgesproken prijs gegarandeerd.

Administratie goed geregeld

Je hebt zelf geen omkijken naar de administratie van je consignatiewerken. Je ontvangt iedere maand een overzicht van je kunstwerken werken die zijn verhuurd, inclusief een specificatie van je vergoeding. Je vergoeding wordt maandelijks automatisch overgemaakt op je rekening.

Lijsten en vervoer

Omdat je kunstwerken vaak meerdere keren worden vervoerd, is het van belang dat deze stevige lijsten hebben, zonder uitstekende delen, en dat deze lijsten voorzien zijn van een een degelijk ophangsysteem. In de regel worden werken door kunstenaars zelf ingelijst. Bij uitzondering is het mogelijk dat Kunst.nl de inlijsting verzorgt. Daar worden dan financiĆ«le afspraken over gemaakt. 

Ophalen en retourneren

Nadat afgesproken is dat je werk in de collectie wordt opgenomen haalt Kunst.nl de kunstwerken bij je op. Je kunt je werken ook zelf bij Kunst.nl (laten) bezorgen. Neem in dat geval altijd eerst even contact op met de afdeling logistiek. Kunst.nl zet zich in om je werken zo snel mogelijk te verhuren. Als dit na drie maanden nog niet zo is, dan kan je je werk retour ontvangen. Je kunt overigens op ieder moment verzoeken om je werk retour te krijgen. Dit is uiteraard alleen mogelijk als het werk niet is verhuurd.

Opdrachtbemiddeling

Naast verhuur en verkoop van kunstwerken biedt Kunst.nl opdrachtgevers Kunst in Opdracht aan. Denk hierbij aan een specifiek schilderij of beeld voor binnen of buiten, een (foto)grafische oplage, illustratie van het jaarverslag, relatiegeschenken of een prijs of trofee. Zodra je gegevens bekend zijn, weet Kunst.nl je ook voor dergelijke opdrachten te vinden.

Hoe werkt consignatie bij Kunst.nl?

sluiten