Fenneke van der Elst

Fenneke van der Elst vertelt over haar werk. "Toen ik in 1985 van de Academie kwam, heb ik mij de eerste jaren voornamelijk bezig gehouden met het maken van grafiek. Het bezig zijn en het maken van grafiek heeft voor mij een aantal aantrekkelijke kanten. Enerzijds ben je erg ambachtelijk bezig en moet je goed weten wat je doet. Anderzijds ontstaan er wel toevalligheden, waar je al dan niet gebruik van kunt maken."

Zoals zoveel grafici heeft Fenneke van der Elst in het begin voornamelijk in zwart-wit gewerkt en werd kleur sporadisch toegevoegd. Tegenwoordig kan zij het werken met weinig kleur niet meer voorstellen. Fenneke van der Elst schildert de laatste jaren veel en ook daarbij is kleur eigenlijk mijn belangrijkste uitingsmiddel geworden. De combinatie van schilderen en het maken van grafiek bevalt haar prima. Het werk is sterk expressionistisch.

Fenneke van der Elst: "Ik vind het zelf een goede afspiegeling van mijn persoon en karakter. Door middel van kleur uit ik mij in mijn werk en geef ik mijn vormenwereld gestalte. Inspiratie doe ik meestal dicht bij huis op, maar ook wel tijdens reizen naar Zuid-Europa. Zelf noem ik mijn werk mijn droomkastelen", omdat ik in mijn werk wegdroom en mijn eigen wereld van kleur en vorm gestalte geef. Ik loop altijd over van energie en ideeën en kom vaak tijd te kort om alles wat in mij leeft vorm te geven. Toch probeer ik een zekere rust en harmonie in mijn kleuren en vormenwereld te creëren. Ook maak ik mijn vormenwereld ruimtelijk en maak ik beelden van klei, die ik na het bakken beschilder".

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie