Gerard 't Hart

Na een periode schilderen in olieverf op linnen, schakelde Gerard 't Hart over op een andere manier van werken: 'The Paper Paintings'. De abstracte composities worden daarbij opgebouwd uit verschillende lagen gescheurd papier in felle kleuren of zwart/wit contrast met daarin als hoogtepunt een subtiele aanwezigheid van een minimaal kleuraccent.

Voor Gerard 't Hart is papier een middel geworden om te schilderen. Zijn 'gescheurde kunst' moet onder dezelfde gezichtshoek als beeldende kunst beschouwd worden. Papier wordt door hem van het traditionele gebruik losgemaakt. Gescheurd in repen, snippers en flarden ligt papier als het ware op zijn palet, in vele variaties van uiterst zorgvuldig gekozen kleuren.

Gerard 't Hart bouwt uit verschillende lagen papier zijn composities op, met scheurranden die de illusie van diepte suggereren. In feite zijn deze werken van een ijle driedimensionaliteit, men krijgt bij het zien ervan de neiging ze aan te raken, zoals je dat bij sommige plastische kunstwerken hebt.

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie