Lode Coen

Lode Coen is in 1952 geboren en genoot zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Als art director en designer in high-tech bedrijven in Silicon Valley en de San Francisco Bay Area bekwaamde Lode Coen zich in internetdesign en nieuwe media. Sinds 1997 keerde hij opnieuw naar Europa waar hij als docent en gastdocent verbonden is aan verscheidene designscholen in Nederland, België, Duitsland en Finland.

In 1998 stichtte Lode Coen zijn eigen design bedrijf, Antics Online Europe. Zijn ontwerpen verwierven prijzen in binnen- en buitenland. Lode Coen is lid van het AIGA, het American Institute of Graphic Arts, Chapter San Francisco. De thematiek van de werken zijn uit het dagelijkse leven geplukt. Ze bevatten geen “boodschap” en zijn puur uit esthetische overwegingen gekozen. Een foto of video-still vormt het vertrekpunt, waarna de kunstenaar op een puur intuïtieve wijze speelt met picturale elementen.

Het invullen of weglaten van beeldende elementen zorgt voor kleur, contrast en textuur. Stilistisch werd Lode Coen beïnvloed door onder andere  Edward Hopper, Gerard Richter, Leon Spilliaert, Edouard Vuillard en Alex Katz. Het principe van het grafisch vormgeven is niet zozeer veranderd, maar wel de uitvoering ervan. De opkomst van de computer in de beroepsactiviteit van de grafisch vormgever heeft voor een sterke digitalisering van het metier geleid.

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie