Peter Diem

Peter Diem schildert als een wervelwind. Hij lééft zijn kunst. Krachtige doeken, exponenten van zijn explosieve levensstijl. Zijn grote liefde ontdekt hij al vroeg. Toen Peter Diem aankwam in de Verenigde Staten (hij is op dag moment ongeveer twintig jaar) komt hij in contact met Jason Berger, een bekende kunstenaar en ooit leerling van de grote schilder Henri Matisse. 

Na twintig jaar buitenland keert Peter Diem terug naar Nederland. Amsterdam is de plek van waaruit hij nu de wereld overtrekt op jacht naar kleuren en emoties. Alsof hij vecht tegen de tijd, Diem wil eeuwig leven, vertaalt hij bij terugkomst zijn gevoel expressief in verf.

Koortsachtig, heftig en met krachtige streken worden enorme hoeveelheden verf op het doek aangebracht, desnoods rechtstreeks uit de tube en met twee handen tegelijk. Behalve vrolijke koeien en geschilderde reis-impressies werkt de Nederlandse kunstenaar Peter Diem vol overgave aan zijn kosmische thema's. De doeken vertegenwoordigen een complexe ontdekkingsreis, waarin je zoekt en vindt. Zijn betrokkenheid bij zijn werk is zo intens dat hij soms maar moeilijk afstand van zijn doeken kan doen.

De grootste
kunstcollectie
van Nederland

Onze grote en afwisselende kunstcollectie bestaat uit meer dan 25.000 originele werken.

Bekijk de gehele collectie