Foto blauw 2 V4
Kunstenaar

Jörg Döring

Jörg Döring

Over de kunstenaar

De zeefdrukken op linnen die Jörg Döring vervaardigt, hebben naast grote formaten ook hun thematiek met zijn schilderijen gemeen, maar ze ogen lichtvoetiger. De onderwerpen: Marilyn Monroe, wolkenkrabbers en filmstills die in één beeld een heel verhaal vertellen. Ze zijn uitgevoerd in verraderlijke pastelkleuren, en combineren foto’s met ruw geschilderde oppervlakken en met typografie en geschreven teksten, waarvan vorm en inhoud voor Döring even belangrijk zijn. De zeefdrukken werkt hij volledig met de hand bij, waardoor ze ondanks hun seriematige productie toch een individueel karakter krijgen. Jörg Döring beschouwt zijn zeefdrukken dan ook als een voortzetting en een uitbreiding van geschilderd werk, niet als een afgeleide ervan.

Inspiratie

Jörg Döring is een schilder die met imago’s speelt. Net als bij Andy Warhol zijn voor Döring deze imago’s een vertrekpunt waardoor zijn werk overeenkomsten vertoont met de Amerikaanse pop-art. Volgens Döring is die overeenkomst echter niet meer dan oppervlakkig: “Er zijn veel stijlelementen uit die tijd maar in feite gaat het om nieuw en origineel materiaal. In tegenstelling tot de klassieke pop-art, laat ik niet alleen het beeld zien maar ik voeg er een nieuwe inhoud aan toe – over hedendaagse, zelfs actuele onderwerpen. Op die manier krijg je een interessante dubbele bodem.

Jörg Döring

Heb je een vraag of wil je langskomen om dit kunstwerk in het echt te bekijken?

We helpen je graag! Als je bijvoorbeeld meer wilt weten over hoe het membership werkt. Ga naar onze contactpagina voor meer info. Contact