Foto blauw 2 V4
Kunstenaar

Luc Drappier

Luc Drappier

Over de kunstenaar

Luc Drappier maakte zijn lagere school af en kreeg een klassieke opvoeding. Later studeerde hij Latijn-wiskunde, maar brak dit vervroegd af om over te stappen naar een opleiding als graficus. Hiernaast volgde hij de lessen aan de kunst-academie in tekenen, schilderen en sierkunsten. Zijn voornaamste leermeesters zijn Herman Verbaere, Jacques Vermeulen en Ernest Van Hoorde.

Gedurende een tweetal jaren ontwerpt Luc Drappier geweven en gedrukte etiketten en vinden wij hem terug als vertegenwoordiger voor de drukkerij van zijn schoonvader die hij later samen met zijn echtgenote overneemt. Hij zal gedurende 25 jaar zijn tijd verdelen over zijn zaakvoerderschap en de kunst.

Hij weet een hele reeks binnen- en buitenlandse prijzen in de wacht te slepen vooral als aquarellist en wordt een veel gevraagd stageleider. Sinds vele jaren is hij een vaste waarde tijdens de "Rencontres Internationales de l'aquarelle" in Hirson (Frankrijk) waar hij zowel de gouden medaille als de prijs van het publiek krijgt.

Zijn atelier in Oosterzele is bovendien de "place to be" voor al wie van kunst houdt en van aquarel in het bijzonder.

Heb je een vraag of wil je langskomen om dit kunstwerk in het echt te bekijken?

We helpen je graag! Als je bijvoorbeeld meer wilt weten over hoe het membership werkt. Ga naar onze contactpagina voor meer info. Contact