CatherineVermaut PostWoonkamer
Kunstenaar

Pipsqueak was here!

Pipsqueak was here!

Over de kunstenaar

Pipsqueak was here!!! heeft als logo een meisje en een beer. Dit is een metafoor voor de mens in zijn relatie en omgang met de natuur. Het oorspronkelijke beeld komt van een waarschuwingsbord ‘Caution children at play’ uit de jaren vijftig, dat zij tegenkwamen tijdens een bezoek aan Maui. Het beeld van een meisje en een beer is een terugkerend thema in hun werk geworden. ‘Sometimes you eat the bear, sometimes the bear eats you’.

Zij leggen zichzelf echter geen beperking in onderwerp op, noch in materiaalkeuze of afmeting. De schilderingen variëren van miniaturen tot hele zijden van gebouwen, uitgevoerd met behulp van een hoogwerker of steiger.

De materialen waarop of waarmee zij werken variëren van doek tot gerecycled hout, maar ook auto’s, scooters, muren en viaducten. Vaak maken zij hun werken in opdracht, maar soms ook als donatie aan de omgeving. Ze werken met stencils, schilderen met kwasten of verfrollers en maken gebruik van collage en ‘solvent transfer’.
De onderwerpen zijn serieus, maar komen onschuldig en aanlokkelijk over. Op die manier stelen zij de aandacht en hopen die langer vast te houden. Stiekem proberen zij zo de wereld een beetje te verbeteren.

Heb je een vraag of wil je langskomen om dit werk in het echt te bekijken?

We helpen je graag! Ga naar onze contactpagina voor meer informatie of bezoek onze expositieruimte. Contact

Werk van Pipsqueak was here!